6th International Conference EnRe - Energy & Responsibility: Book of Extended Abstracts (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2024)
6. mednarodna konferenca EnRe - Energy&Responsibility: Zbornik razširjenih povzetkov referatov. V času naraščajočih podnebnih izzivov je EnRe konferenca posvečena iskanju poti do podnebne nevtralnosti in trajnostnega zelenega prehoda. Konferenca je osredotočena na razvoj in implementacijo inovacij, ki podpirajo preobrazbo energetskih, industrijskih in življenjskih sistemov, s ciljem ustvarjanja trajnostne prihodnosti z neto ničelnimi emisijami. Konferenca združuje strokovnjake, raziskovalce, politike in gospodarstvenike, ki bodo delili svoje izkušnje, raziskave in vizije. Cilj konference je spodbujati sodelovanje in izmenjavo idej, da bi skupaj oblikovali celovite pristope in strategije za doseganje podnebne nevtralnosti. Ta konferenca ni zgolj izmenjava znanj, temveč tudi platforma za spodbujanje konkretnih dejanj, ki bodo zagotovila bolj zeleno in trajnostno prihodnost za naše naslednje generacije.