Igrifikacija kot izobraževalna metoda za bodoče kadrovske strokovnjake - Bernik, Nejc; Šprajc, Polona (Sodobni pristopi v kadrovskem managementu in izobraževanju, 2026)
Igrifikacija se v visokošolskem izobraževanju vse bolj uveljavlja kot metoda za spodbujanje angažiranosti in aktivnega izobraževanja. Uporabila bi se lahko tudi pri izobraževanju bodočih kadrovskih strokovnjakov, ki se izobražujejo na področju kadrovskega managementa. S pomočjo umetno inteligenčnega orodja ChatGPT smo sestavili primer igrifikacijske naloge, ki ponazarja, kako lahko visokošolski izobraževalci študentom kadrovskega managementa skozi simulacije in preko modelov prikažejo praktične izkušnje, za bodočo uporabo v kadrovanju. Poleg omenjenega primera smo predstavili tudi kalejdoskop učinkovite igrifikacije in model osemkotnika za igrifikacijo in oblikovanje vedenja, ki kot uveljavljena modela lahko prispevata k učinkovitemu izobraževanju študentov kadrovskega managementa. Prispevek osvetljuje področje igrifikacije kot načina za prenos znanja v procesu mentoriranja in razvoja kariere bodočih kadrovskih strokovnjakov.