Koncept krožnega gospodarstva skozi prizmo trajnostnega kadrovskega managementa - Džajic Uršič, Erika; Bernik, Mojca (Sodobni pristopi v kadrovskem managementu in izobraževanju, 2026)
Prispevek obravnava delovanje krožnega gospodarstva na področju trajnostnega kadrovskega managementa. Koncept krožnega gospodarstva se pogosto predstavlja kot sredstvo za doseganje širših gospodarskih in socialnih koristi, kot so izboljšanje blaginje, trajnostna gospodarska rast in ustvarjanje delovnih mest. Del tega je tudi trajnostni kadrovski management, katerega cilj je zagotoviti zdrave in uspešne delovne ljudi, ki bodo skozi doseganje ciljev zagotavljali napredek organizacije. Ena izmed nalog trajnostnega kadrovskega managementa je zato zmanjšati stopnjo zdravstvenega absentizma, katerega posledice se odražajo tako v finančnem kot v organizacijskem delu poslovanja organizacije. Cilj trajnostnega kadrovskega managementa v krožnem gospodarstvu je na eni strani zagotoviti preventivne ukrepe za zmanjšanje zdravstvenega absentizma, na drugi strani pa vzpostaviti ukrepe, ki bodo olajšali in pospešili vrnitev zaposlenih na delovno mesto.