Grajenje poti do uspeha - Repas, Ana; Marič, Miha (Izzivi managementa talentov, 2025)
V sodobnem svetu, kjer si ljudje zastavljamo najrazličnejše cilje in si prizadevamo za njihovo uresničitev, obstaja množica različnih pojmovanj uspeha. Prav tako kot je raznolika paleta definicij uspeha, se pojavlja veliko različnih občutkov, ki posameznike prevzamejo ob dosegi le-tega. Končni uspeh je rezultat dolge in zahtevne poti, kjer so na preizkušnji samodisciplina, motivacija, samozavest, talent, sposobnost učenja, komunikacija in vztrajnost posameznika. Neuspehi, ki so neizogiben del te poti, prinašajo dragocene lekcije, skozi katere se naučimo največ o sebi, svojih sposobnostih in mejah. Vsak posameznik nosi svojo pot, ki je lahko polna izzivov ali preprostosti. Ta prispevek se osredotoča na koncept uspeha in odseke na poti do njegovega dosega.