Vprašanja za poglobljen razmislek in izboljšanje poučevanja glasbene umetnosti (dodatek k poglavjem 1−9) - Kovačič, Bojan (Širjenje obzorij o poučevanju glasbe, 2025)
Poglavje ponuja nabor vprašanj, ki temeljijo na vsebini desetih poglavij monografije (poglavja 1−9): Kako otrokom približati džez, Glasovna higiena, Glasba in čustveni razvoj otrok, Vpliv glasbe na jezikovni razvoj, Razvoj glasbenega okusa pri otrocih, Glasba in inkluzija: prilagajanje pouka za vse učence, Poučevanje glasbe in kulturna raznolikost, Sodelovanje staršev v glasbenem izobraževanju in Etični vidiki poučevanja glasbe. Vprašanja so razvrščena v štiri sklope (načrtovanje pouka, izvajanje pouka, opazovanje in vrednotenje, izboljšave in nadaljnji razvoj) ter učiteljem in študentom omogočajo poglobljen razmislek o lastni pedagoški praksi.