Glasbena pismenost - Planinc, Luka (Širjenje obzorij o poučevanju glasbe, 2025)
V tem poglavju so predstavljene teoretične vsebine glasbene pismenosti in njena pomembnost. Spoznamo, kako naj bi glasbeno opismenjevanje potekalo, da bi doseglo pozitivne rezultate pri učencih in posameznikih. Poudarimo tudi pomen razvoja glasbenega posluha in kako ta vodi do bolje razvite glasbene pismenosti. Prav tako je omenjeno, zakaj je razvoj glasbene pismenosti koristen ne le z vidika izobraževanja, temveč tudi zaradi njegovega vpliva na celostni razvoj posameznika.