Mnenje slovenskih študentov o YouTubu kot digitalni izobraževalni platformi - Romih, Dejan; Malc, Domen (Digitalne platforme: Pravni in ekonomski izzivi, 2024)
V tem prispevku analiziramo mnenje slovenskih študentov o YouTubu kot digitalni izobraževalni platformi. S pomočjo ankete, ki smo jo izvedli novembra 2023 in v kateri je sodelovalo 299 do- in podiplomskih študentov, smo ugotovili, da imajo anketiranci o YouTubu kot digitalni izobraževalni platformi na splošno zelo dobro mnenje, kar smo pričakovali glede na to, da je YouTube med pripadniki generacije Z zelo priljubljen. Imajo pa pomisleke glede resničnosti in točnosti izobraževalnih vsebin, pa tudi glede njihove jasnosti. Te ugotovitve so pomembne zato, ker nam omogočajo vpogled v stanje na tem področju.