Implementacija prilagodljivega ERP sistema z malo ali nič kode - Bizjak, Tomaž; Kovač, Gregor; Kozlar, Tomaž (OTS 2025 Sodobne informacijske tehnologije in storitve: Zbornik 28. konference, Maribor, 3. in 4. september 2025, 2025)
Ob ustanovitvi podjetja smo se srečali s problematiko lažjega in hitrejšega razvoja aplikacije, kot smo ga poznali v preteklosti. V preteklosti smo razvijali aplikacije tako, da smo poslovno logiko programirali na nivoju posamezne vnosne maske. S tem načinom smo hoteli prekiniti, saj smo vedeli, da nas čaka veliko dela, poleg tega smo hoteli lansirati izdelek v nekem doglednem času. Po raziskavi smo naleteli na low-code princip razvoja programske opreme. Odločili smo se za svojo low-code rešitev, ki temelji na programskem jeziku SQL z Javo v ozadju. V članku predstavljamo kakšna orodja smo razvili za podporo low-code principu razvoja programske opreme.