Diversity of Enforcement Titles in Cross-border Debt Collection in the EU: National Report: Cyprus - Christofi, Despina; Loizou, Demetra (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2022)
Raznolikost izvršilnih naslovov pri čezmejni izterjavi dolgov v EU: Nacionalno poročilo: Ciper. Delo na zaokrožen in sistematičen način obravnava poglavitve značilnosti izvršilnih naslovov na Cipru. Osredotoča se na sodbe, sodne poravnave in notarske zapise, pri čemer pod drobnogled jemlje njihovo vsebino, obliko in učinke. Ponuja tako teoretičen uvid, kakor tudi izkušnje iz sodne prakse.