2nd Conference of the Slovenian Node of the European Research Infrastructure for Heritage Science E-RIHS Slovenia: Book of Abstracts (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2025)
2. konferenca Slovenskega vozlišča Evropske raziskovalne infrastrukture za dediščino E-RIHS Slovenija. Zbornik povzetkov. Dediščinska znanost je interdisciplinarno področje, ki združuje humanistiko, naravoslovje in tehniko. Osredotoča se na raziskovanje, ohranjanje in trajnostno rabo kulturne in naravne dediščine. S tem krepimo naše razumevanje in skrb za dediščino, zagotavljamo njeno ohranitev za prihodnje generacije in izboljšujemo njeno vlogo v življenju ljudi danes in v prihodnosti. E-RIHS Slovenija v skladu s poslanstvom Evropske raziskovalne infrastrukture za dediščino spodbuja sodelovanje med raziskovalci iz različnih strok in omogoča dostop do najsodobnejše raziskovalne infrastrukture ter s tem krepi raziskovalno kulturo. Zbirka povzetkov je zbirka predstavitev na 2. konferenci E-RIHS.si o najnovejših raziskavah kulturne dediščine, vključno z inovativnimi rešitvami, ki jih omogoča umetna inteligenca.