Vplivi glasbe na počutje in delovanje otrok - Zupet, Klemen (Širjenje obzorij o poučevanju glasbe, 2025)
V tem poglavju so predstavljeni vplivi glasbe na počutje in delovanje otrok. Glasba je neločljiv del našega vsakdana in ima raznolike vplive, v zadnjem času pa se vse pogosteje uporablja tudi v medicini. Vendar vsako poslušanje glasbe ne pomeni samodejno terapije, zato smo predstavili nekaj ključnih odkritij, povezanih z glasbeno terapijo. Poleg tega smo se dotaknili posameznih tehnik in posebno pozornost namenili specifičnim primerom uporabe glasbene terapije.