Gibanje ob glasbi - Ivančič, Mirjam (Širjenje obzorij o poučevanju glasbe, 2025)
V tem poglavju je predstavljen pomen medsebojnega povezovanja glasbe in gibanja s poudarkom na šolskem prostoru. Vsebina se dotika splošnih zakonitosti gibanja in glasbe že od zgodnjega otroštva naprej, učinkov njunega združevanja skozi glasbeno-gibalne dejavnosti na otroke in naših spoznanj iz prakse na osnovni šoli. Vse to je podkrepljeno s sodobnimi raziskavami na različnih predmetnih področjih, ki v veliki meri potrjujejo pozitiven vpliv gibanja ob glasbi na otrokov celostni razvoj (telesno-gibalni, čustveni in spoznavni). Cilj tega poglavja je, poleg učinkovitosti povezovanja glasbe z gibanjem ali gibanja z glasbo, poudariti ključno vlogo učitelja pri načrtovanju in izvajanju vzgojno-izobraževalnega procesa za blaginjo otrok, ki bodo v prihodnosti gradili in vodili našo družbo.