Multikulturnost v glasbenem izobraževanju - Gorše, Kaja (Širjenje obzorij o poučevanju glasbe, 2025)
V tem poglavju je predstavljen pomen multikulturnosti v glasbenem izobraževanju, ki spodbuja medkulturno razumevanje in razvija občutek za kulturno raznolikost. Učenci bi morali že v zgodnjem otroštvu spoznavati glasbo različnih kultur, saj tako pridobijo širši pogled na svet in presežejo osredotočenost na zahodno klasično glasbo. S pomočjo avtentičnih materialov in izpostavljanja glasbenih praks različnih kultur se pri učencih razvija kulturna občutljivost, učitelji pa igrajo ključno vlogo pri tem procesu, zato morajo nenehno nadgrajevati svoje znanje. V poglavju je tudi poudarjeno, da je ključno učencem omogočiti izkušnje izražanja in povezovanja z glasbo, kar krepi strpnost ter zmanjšuje predsodke in stereotipe.