Izboljšanje podjetniške izkušnje: Podporno okolje za trajnostni razvoj podjetništva v Sloveniji - Ulčar, Lea; Marinčič, Dejan; Marič, Miha; Djurica, Maja (44th International Conference on Organizational Science Development: Human Being, Artificial Intelligence and Organization, Conference Proceedings, 2025)
V prispevku obravnavamo krepitev podjetniške izkušnje prek učinkovitega podpornega okolja, ki ga omogoča Republika Slovenija. V sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) smo raziskali obstoječi projekt PONI, ki spodbuja podjetništvo. RRA LUR kot povezovalna agencija osrednjeslovenskih občin prispeva k usklajenemu gospodarskemu razvoju, trajnostni mobilnosti in učinkoviti rabi virov. Skozi pregled učinkov projekta PONI, ki deluje v okviru RRA LUR in katerega cilj je ustanovitev novih podjetij, ki jih bodo preko podjetniškega usposabljanja realizirale osebe s podjetniško idejo podpornega okolja za podjetništvo, smo prikazali rešitve za učinkovitejšo podporo poslovnim začetnikom. V prispevku poudarjamo pomen ustvarjanja spodbudnejšega podjetniškega okolja, ki olajša začetek poslovanja in pospeši gospodarski razvoj Slovenije. V zaključku spodbujamo nadaljnji razvoj znanj in spretnosti, potrebnih za industrijske spremembe in trajnostni napredek.