Novosti v nacionalni rešitvi eNaročanje - Kosednar, Hajdi; Stanimirović, Dalibor (44th International Conference on Organizational Science Development: Human Being, Artificial Intelligence and Organization, Conference Proceedings, 2025)
eNaročanje je informacijski sistem za elektronske napotitve in naročanje pacientov na specialistične zdravstvene storitve. Vključuje centralne čakalne sezname in ažurne podatke o čakalnih dobah. Vključeno je več kot 2.100 vrst zdravstvenih storitev, možen je pregled pacientovih e-napotnic in e-naročil. Leta 2024 so bile v eNaročanju uvedene številne spremembe in izboljšave. Nadgradnje so bile izvedene v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje, Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije, vzdrževalcem rešitev eNaročanje in zVEM ter programskimi hišami, ki vzdržujejo lokalne informacijske sisteme. Novosti zmanjšujejo administrativne obremenitve zdravnikov. Opomniki na prihajajoče termine bodo vplivali na zmanjšanje neopravičenih odsotnosti pacientov, prenaročanje najdlje čakajočih pa bo zmanjšalo število čakajočih pacientov in čakalne dobe.