Umetna inteligenca in komunikacija visokošolskih zavodov z mednarodnimi študenti - Knez, Jana; Podbregar, Iztok; Akrap, Gordan (44th International Conference on Organizational Science Development: Human Being, Artificial Intelligence and Organization, Conference Proceedings, 2025)
Članek predstavlja dejavnike komunikacije v visokošolskih zavodih v povezavi z umetno inteligenco (v nadaljevanju UI) in komunikacijo visokošolskih zavodov z mednarodnimi študenti. Predstavljeni so ključni dejavniki komunikacije, kot so jasnost, transparentnost, pravočasnost, odzivnost in personalizacija. V povezavi z dejavniki komunikacije ugotavljamo, da UI omogoča učinkovitejše posredovanje informacij, hitro odzivnost ter prilagoditev komunikacije specifičnim potrebam študentov. Poleg teh prednosti UI prispeva k izboljšanju transparentnosti in proaktivnosti komunikacije, kar krepi zaupanje in dolgoročno pripadnost študentov institucijam. Kljub temu ostajajo omejitve pri reševanju kompleksnih in čustveno občutljivih vprašanj, kar poudarja potrebo po kombinaciji UI sistemov in človeške podpore.