Varstvo pred spletnimi prevarami - Javeršek, Mirko (44th International Conference on Organizational Science Development: Human Being, Artificial Intelligence and Organization, Conference Proceedings, 2025)
Družbena odgovornost, kritično mišljenje ter kreativnost so temeljne agende v postmodernem svetu. Družbeno odgovornost lahko razširimo tudi na širše – spletno okolje. Tako smo vsak trenutek izpostavljeni novim tehnološkim izumom in napravam, pa tudi nenehno novim načinom uporabe tehnologije, na prvi pogled učinkovitejše. Bolj podroben pogled, pa ob navidezni večji storilnosti pokaže, da se počasi oddaljujemo in odtujujemo od bistva. Obdaja nas tehnologija, ki jo včasih tudi ne znamo uporabljati na ustrezen način. Raznovrstna družbena omrežja, spletni forumi ter vedno nove ob aplikacija predstavljajo vir in novo okolje za profesionalno delo in tudi preživljanje prostega časa. Ta nova okolja pa nosijo s seboj tudi precejšnja varnostna tveganja. Internet predstavlja zelo uporabno in skorajda nujno orodje za urejanje, deljenje ter dostop do podatkov za vsakršne namene. Tako moramo danes, bolj kot kdaj koli, poznati njegovo delovanje in pasti, ki prežijo na nas. Sobivanje z novimi načini uporabe tehnologije postaja zahtevnejše.