Uporaba spletne učilnice in umetne inteligence za namene izobraževanja zdravstvenih dispečerjev - Čavničar, Boštjan; Golob, Matevž (44th International Conference on Organizational Science Development: Human Being, Artificial Intelligence and Organization, Conference Proceedings, 2025)
Uporaba spletnih učilnic in umetne inteligence (UI) za izobraževanje zdravstvenih dispečerjev predstavlja pomembno inovacijo v izobraževalnem procesu. Vključevanje UI v spletne učilnice omogoča personalizacijo učnih poti, prilagoditev vsebine potrebam posameznikov ter analizo uspešnosti, kar prispeva k boljši usposobljenosti zdravstvenih dispečerjev. V članku so predstavljene možnosti spletnih učilnic v procesu usposabljanja zdravstvenih dispečerjev. Prednosti, kot sta prilagodljivost in stroškovna učinkovitost, so poudarjene poleg izzivov kot so tehnološke ovire in omejena praktična uporaba. V članku so prav tako predstavljene preverjene metode za uspešno izvajanje učnega procesa, vključno z usklajevanjem učnega načrta, interaktivnim učnim načrtom in stalno podporo uporabnikom.